Tandheelkundige hulp met een gezond 
en optimaal esthetisch resultaat.

Van Nijenrodeweg 834
1082 JM Amsterdam
tel. 020 642 5130
Email. balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Tanden bleken Amsterdam

Na het bleken van uw tanden bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert heeft u weer stralend witte tanden en een nette, verzorgde uitstraling. Het bleken van tanden in onze tandartspraktijk gebeurt veilig, pijnloos en met een optimaal resultaat. Laat uw tanden bleken in Amsterdam bij Tandarts Buitenveldert en u profiteert van de volgende voordelen:

 • Gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde
 • Veilig, effectief en pijnloos tanden bleken
 • Bepaal zelf de kleur van uw tanden

afspraak maken 020 642 5130

Onze tandartspraktijk

Tandartsenpraktijk Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 834
1081 GT Amsterdam

Telefoon: 020-6425130
Email: balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:00
Dinsdag 08:00 – 16:00
Woensdag 08:00 – 16:00
Donderdag 08:00 – 16:00
Vrijdag 08:00 – 16:00

 

“Afgelopen maand mijn tanden laten bleken bij Tandartspraktijk Buitenveldert in Amsterdam. Voor de behandeling was ik onzeker over de kleur van mijn gebit en ik vroeg me af of het bleken volledig pijnloos was. Na het bleken ben ik erg tevreden over de kleur van mijn tanden. Het deed ook geen pijn, helemaal top!.”

Een stralend wit gebit door tanden bleken

Als u ontevreden bent over de kleur van uw tanden, dan is tanden bleken voor u de juiste oplossing. Door uw tanden te bleken heeft u weer stralend witte tanden en kunt u weer onbezorgd lachen. Een tandenbleekbehandeling geeft uw gebit weer een natuurlijke en stralende uitstraling. Er zijn verschillende oorzaken voor het verkleuren van tanden. Zo verkleuren uw tanden bijvoorbeeld door:

 • Veroudering of slijtage
 • Het gebruik van medicijnen en antibiotica
 • Oude en verkleurde vullingen
 • Een gebrek aan licht
 • Een harde klap of val
 • Kleurstoffen uit wijn, thee, koffie en sigaretten

Hoelang het bleken precies effect heeft, is afhankelijk van uw leefgewoonten en mondhygiëne. Door voedsel, roken en koffiedrinken bestaat er de mogelijkheid dat uw tanden na verloop van tijd weer wat geler worden. Wij adviseren daarom om onze tandenbleekbehandeling regelmatig te herhalen.

Tanden bleken: veilig en pijnloos

Het bleken van uw tanden bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert gebeurt veilig en is geheel pijnloos. Door onze veilige methode, deskundige specialisten en duidelijke instructies is het tanden bleken helemaal zonder risico. Hoe lang het bleken van uw tanden effect heeft, hangt af van uw mondgezondheid en leefgewoonten. Door roken en bepaalde kleurstoffen in wijn, thee en koffie kunnen uw tanden na verloop van tijd weer verkleuren. We raden het daarom aan om na enige tijd weer terug te komen voor het herhalen van de tandenbleekbehandeling.

Tandartsenpraktijk Buitenveldert heeft verschillende manieren om verkleurde tanden te behandelen:

 • Het witten van tanden met behulp van bleekmateriaal
 • Aanslag verwijderen door te reinigen of te polijsten
 • Facings, waarbij een porseleinen schildje op de tanden wordt aangebracht
 • Vervangen van grijze amalgaanvullingen door witte vullingen

Kosten en vergoeding bij tanden bleken

Tanden bleken wordt vaak als een cosmetische ingreep gezien. Om deze reden valt het niet onder de basisverzekering. Bij een aanvullende (tandarts)verzekering krijgt u meestal 70 tot 75% van de kosten vergoed. Voor een indicatie van de kosten voor het tanden bleken vragen we u contact met ons op te nemen. Dit kan via de onderstaande buttons of door een e-mail te sturen naar tpbbalie@xs4all.nl.

afspraak maken 020 642 5130

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Kan iedereen tanden laten bleken?

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder komt in aanmerking voor tanden bleken. In een aantal situaties raden we het af om uw tanden te bleken, zoals bij facings en kronen. De reden hiervoor is dat deze niet mee kleuren met het bleken.

Doet het bleken van tanden pijn?

De behandeling is geheel pijnloos. Na het bleken van uw tanden kan uw gebit wel wat gevoeliger zijn. Dit gevoel neemt binnen 24 uur af. Mocht u na 24 uur nog last hebben van gevoelige tanden, dan kunt u contact opnemen met onze tandartspraktijk.

Kan ik direct weer eten en drinken na tanden bleken?

We raden het aan om 2 tot 3 uur te wachten met eten en drinken na het bleken. Voor een optimaal resultaat vragen we u ook 24 uur geen producten met kleurstoffen te nemen, zoals koffie, thee, wijn en frisdranken.

Wordt tanden bleken vergoed?

Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, dan worden de kosten voor het tanden bleken vaak tot een bepaald percentage vergoed. Informeer voor het tanden bleken bij uw zorgverzekeraar om zeker te weten op wat voor vergoeding u recht heeft.

Hoe kan ik tanden mooi wit houden?

Uw tanden mooi wit houden lukt door te letten op wat u consumeert. Als u niet rookt en weinig voedingsmiddelen consumeert met kleurstoffen zoals wijn, thee en koffie, dan blijven uw tanden langer wit.

Moet ik tanden bleken regelmatig herhalen?

We raden het aan om tanden bleken regelmatig te herhalen. Binnen hoeveel jaar u de behandeling het beste kunt herhalen, hangt af van uw leefgewoonten. Als u niet meer tevreden bent over de kleur van uw tanden, dan kunt u contact met ons opnemen om opnieuw uw tanden te laten bleken.

Afspraak maken bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in het bleken van uw tanden in Amsterdam door Tandartsenpraktijk Buitenveldert? Maak een afspraak via de onderstaande button of neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar balie@mondzorgbuitenveldert.nl of te bellen naar 020 642 5130.

afspraak maken 020 642 5130