Tandheelkundige hulp met een gezond 
en optimaal esthetisch resultaat.

Van Nijenrodeweg 834
1082 JM Amsterdam
tel. 020 642 5130
Email. balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Facings Amsterdam

Facings zijn de perfecte oplossing om uw gebit te verfraaien. Zeer geschikt als er een stukje tand is afgebroken, u wittere tanden wilt of u de spleetjes tussen uw tanden wilt laten opvullen. Het voordeel is dat u zelf de vorm en kleur van uw tanden bepaalt. Bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam plaatsen we porseleinen facings en profiteert u van de onderstaande voordelen:

  • Porseleinen facings voor een natuurlijke uitstraling
  • Facings van hoge kwaliteit en een lange levensduur
  • Bepaal zelf de kleur en vorm van uw tanden
  • Specialisten in esthetische tandheelkunde

 

Afspraak maken 020 642 5130

 

Onze tandartspraktijk

Tandartsenpraktijk Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 834
1081 GT Amsterdam

Telefoon: 020-6425130
Email: balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:00
Dinsdag 08:00 – 16:00
Woensdag 08:00 – 16:00
Donderdag 08:00 – 16:00
Vrijdag 08:00 – 16:00

 

 

‘Ik heb onlangs een porseleinen facing laten plaatsen bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam. Het resultaat mag er wezen, je kan helemaal niet meer zien dat er een stukje van mijn tanden afgebroken is. Kan deze tandarts zeker aanraden wanneer je in omgeving Amsterdam je gebit weer mooi wilt krijgen.’

Voordelen porseleinen facings

Wij maken gebruik van porseleinen facings, in plaats van composieten facings. Beide soorten facings hebben hun voordelen en nadelen. De kosten van een porseleinen facing liggen hoger dan bij een composieten facing, maar onze voorkeur gaat uit naar porseleinen facings om de volgende redenen:

  • Hogere kwaliteit facings
  • Een meer natuurlijke uitstraling
  • Verkleurt minder snel
  • Langere levensduur

Kosten van facings

Uw basisverzekering vergoedt facings over het algemeen niet. Bij mensen met een (aanvullende) tandartsverzekering worden deze kosten vaak wel vergoed, al verschilt dit per behandeling en situatie. Zo hebben veel verzekeringen bij tandheelkundige behandelingen een maximumbedrag per jaar ingesteld, en zijn er tevens verzekeringen die slechts zeventig tot tachtig procent van de kosten vergoeden. Heeft u vragen over de behandeling, verzekering en mogelijke kosten van facings? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam via onderstaande buttons of door een e-mail te sturen naar balie@mondzorgbuitenveldert.nl

 

Afspraak maken 020 642 5130

 

Facings laten plaatsen

De behandeling van porseleinen facings bestaat uit twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit en kiest u in samenspraak met de tandarts de kleur van de facing. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan het tandtechnisch laboratorium en zij maken op basis van de afdruk de facing van porselein. Bij de tweede afspraak is het gebruikelijk dat de tandarts glazuur wegslijpt, omdat de porseleinen facing (minimaal) een halve millimeter dik moet zijn. Vervolgens worden uw tanden behandeld met zuur, waarop we de facings plakken.

Na het plaatsen van de facings

Het voordeel van facings is dat ze aanvoelen als uw eigen natuurlijke tanden. Toch zult u na de behandeling even moeten wennen aan de facing. Wanneer de vorm van uw tanden aanzienlijk is veranderd, kunnen bepaalde klanken vervormen. U hoeft de facings niet speciaal te onderhouden, tweemaal per dag poetsen en eenmaal per dag flosdraad, tandenstokers of ragers gebruiken is voldoende.

Veelgestelde vragen over facings

 

Wat is het verschil tussen porseleinen en composiet facings?

Porseleinen facings zijn van hogere kwaliteit, gaan langer mee, verkleuren minder snel en hebben een natuurlijkere uitstraling dan facings van composiet. Dit is de reden dat we bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert kiezen voor porseleinen facings. Door de betere kwaliteit kost een porseleinen facing wel meer dan een composiet facing.

Hebben facings extra onderhoud nodig?

Facings hebben geen extra onderhoud nodig in vergelijking met uw eigen tanden en kiezen. Twee keer per dag tandenpoetsen is voldoende in combinatie met het dagelijks reinigen van uw gebit met een flosdraad, rager of tandenstoker. Daarnaast raden we het aan om twee keer per jaar bij de tandarts langs te gaan voor de periodieke controle.

Wanneer verkleuren facings?

Porseleinen facings verkleuren niet tot nauwelijks. De reden hiervoor is dat een facing van porselein van hoogwaardig materiaal is gemaakt. Hoe snel facings verkleuren hangt wel af van uw leefgewoontes. Als u rookt en vaak eten en drinken met veel kleurstoffen consumeert, verkleuren uw tanden sneller dan wanneer u dit niet doet.

Wat kan ik eten met een facing?

U kunt in principe alles eten met een facing. Wel raden we het aan om niet op harde dingen te bijten zoals pennen, nagels en zuurtjes. Het afscheuren van plakband met uw tanden raden we ook af.

Afspraak maken bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van facings in Amsterdam door Tandartsenpraktijk Buitenveldert? Maak dan een afspraak via de onderstaande button of neem contact met ons op door te bellen naar 020 642 5130 of een e-mail te sturen naar balie@mondzorgbuitenveldert.nl.

 

Afspraak maken 020 642 5130