Tandheelkundige hulp met een gezond 
en optimaal esthetisch resultaat.

Van Nijenrodeweg 834
1082 JM Amsterdam
tel. 020 642 5130
Email. balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Implantologie Amsterdam

Voor implantologie in Amsterdam kunt u bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert terecht. U wordt behandeld door onze zeer ervaren NVOI-erkende implantoloog Albert Roks, die u tijdens de gehele behandeling op persoonlijke wijze begeleidt. Voorafgaand aan de behandeling geeft de tandarts u uitgebreid uitleg over de mogelijkheid van het plaatsen van implantaten en het te verwachten resultaat.

Wanneer sommige tandfuncties niet meer werken, biedt implantologie de mogelijkheid om die functies weer te herstellen. Doordat er kunstwortels, oftewel implantaten, worden aangebracht in de kaak kunnen de verloren functies weer terugkomen. De kunstwortel vervangt op deze manier de natuurlijke wortel.

Afspraak maken 020 642 5130

Onze tandartspraktijk

Tandartsenpraktijk Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 834
1081 GT Amsterdam

Telefoon: 020-6425130
Email: balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:00
Dinsdag 08:00 – 16:00
Woensdag 08:00 – 16:00
Donderdag 08:00 – 16:00
Vrijdag 08:00 – 16:00

Ga direct naar:

Is implantologie iets voor mij?

Implantologie biedt een uitkomst wanneer:

 • één tand mist;
 • meerdere tanden missen;
 • alle tanden missen;
 • kiezen en wortels niet meer functioneren of ontbreken.

De implantaten worden gemaakt van titanium. De implantaat zelf is een schroefje wat op de plek komt te zitten van de ontbrekende tand.

Omdat er nieuw botweefsel en tandvlees rondom het gebied van het schroefje ontstaat, groeien de implantaten uiteindelijk vast in het bot. De implantaten zijn vervolgens net zo sterk en stevig verankerd als een natuurlijke tandwortel. Zo kan er daarna een brug, kroon of overkappingsprothese op de implantaat worden aangebracht.

De voordelen van implantaten

Implantaten zijn niet van echte tanden te onderscheiden. Zowel qua uiterlijk als de functie die zij hebben.

Met implantaten kan een stabiel fundament voor een prothese worden gecreëerd. Hierdoor hoeven naastgelegen tanden niet meer geslepen te worden wanneer er een tand vervangen moet worden. Implantaten voorkomen bovendien dat het kaakbot slinkt. Ook zijn implantaten zeer veilig en wordt titanium in vrijwel alle gevallen goed door het lichaam geaccepteerd.

Voorwaarden voor het kunnen plaatsen van implantaten

In de meeste gevallen kunnen implantaten gemakkelijk worden aangebracht. Toch zijn er nog enkele voorwaarden voor het toepassen van implantologie in onze praktijk in Amsterdam.

 • Er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn;
 • Het kaakbot dient op de juiste plek aanwezig te zijn;
  De kwaliteit van het kaakbot kan eventueel worden verbeterd
 • Het kaakbot moet zijn uitgegroeid;
  Dit is bij de meeste mensen van 18 jaar en ouder het geval
 • De implantaten en de daarop bevestigde constructie moeten goed en regelmatig worden gereinigd;
  Dit is belangrijk om vooraf te weten en hier rekening mee te houden
 • Het tandvlees moet gezond zijn;

U moet zelf ook gezond zijn.

Afspraak maken 020 642 5130

Implantoloog Albert Roks

implantoloog Albert Roks

"Albert Roks is erkend implantoloog (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie) en heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van complexe tandheelkundige behandelingen”.

Onderhoud van implantaten

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk na het plaatsen van implantaten. De kunstwortels zijn extra gevoelig voor de aanhechting van tandplak. Wij adviseren u het implantaat minimaal 1x per dag te reinigen met een zachte tandenborstel. De tandarts neemt na plaatsing uitgebreid de poetsinstructies met u door. Met de juiste mondhygiëne kunnen de implantaten een leven lang meegaan.

Kosten van het plaatsen van een implantaat

De kosten voor een behandeling met implantaten worden jaarlijks vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. In 2019 gelden de volgende tarieven:

Initieel onderzoek implantologie

€ 63,56

Plaatsen eerste implantaat, per kaak

€ 223,44

Plaatsen volgend implantaat in dezelfde kaak, door dezelfde opening

€ 92,41

Vervangen van een implantaat

€ 223,44

Plaatsen opbouw voor een implantaatkroon

€ 24,45

Consult nazorg implantologie

€ 88,01

Lees meer over de kosten van implantologie.

Vergoeding van de kosten door de zorgverzekeraar

De hoogte van de vergoeding voor het plaatsen van implantaten varieert per zorgverzekeraar. De kosten worden alleen bij bijzondere complicaties, zoals een ontwikkelingsstoornis, vergoed vanuit het basispakket. Het is wel mogelijk dat uw zorgverzekering de kosten voor implantaten vergoedt vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over implantologie

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over implantaten.

Hoe worden implantaten geplaatst?

Na een lokale verdoving maakt uw tandarts een snede in het tandvlees om het kaakbot bloot te leggen. Vervolgens boort de implantoloog een klein gat om het implantaat in te kunnen bevestigen. Na plaatsing van het implantaat hecht de tandarts het tandvlees.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

Een implantologie behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plaatsing is vrijwel pijnvrij. Wel kunt u last hebben van zwelling of bloedingen in het behandelde gebied.

Is er sprake van napijn na een implantologie behandeling?

Uw tandvlees kan enkele dagen na plaatsing van een implantaat nog gevoelig zijn. Ook kan uw wang opgezwollen en gevoelig zijn. Dit trekt in het algemeen na enkele dagen weg.

Hoe houd ik de implantaten schoon?

De eerste week na plaatsing van een implantaat kunt u dit gebied nog niet poetsen. U krijgt een spoeling mee om het gebied te reinigen. Nadat het implantaat is ingegroeid, kunt u met een zachte tandenborstel het gebied schoonmaken. Ook raden we u aan het implantaat regelmatig te laten controleren door een mondhygiënist of tandarts.

Welke tandpasta is geschikt voor implantaten?

Om het implantaat in goede conditie te houden adviseren we een milde tandpasta te gebruiken, zoals Sensodyne. De tandarts bespreekt na de behandeling hoe u het beste kunt poetsen.

Welke zorgverzekering vergoedt implantaten?

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden het plaatsen van implantaten vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan of u bij een implantologie behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding.

Routebeschrijving Tandartsenpraktijk Buitenveldert Amsterdam