Tandheelkundige hulp met een gezond 
en optimaal esthetisch resultaat.

Van Nijenrodeweg 834
1082 JM Amsterdam
tel. 020 642 5130
Email. balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Witte vullingen

Met onze witte vullingen krijgt u weer een stralend mooi gebit. We zijn bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam gespecialiseerd in het vervangen van grijze amalgaanvullingen door witte vullingen. Deze vulling is van tandkleurig materiaal en daardoor niet te onderscheiden van de rest van uw gebit, waardoor ze perfect zijn om een beschadigde tand mee op te vullen. Laat witte vullingen plaatsen bij onze tandartspraktijk in Amsterdam en profiteer van de onderstaande voordelen:

 • Jarenlange ervaring in esthetische tandheelkunde
 • Pijnloos, veilig en effectief witte vullingen plaatsen
 • Meerdere esthetische behandelingen onder één dak

Afspraak maken 020 642 5130

 

Onze tandartspraktijk

Tandartsenpraktijk Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 834
1081 GT Amsterdam

Telefoon: 020-6425130
Email: balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:00
Dinsdag 08:00 – 16:00
Woensdag 08:00 – 16:00
Donderdag 08:00 – 16:00
Vrijdag 08:00 – 16:00

 

 

Twee weken geleden mijn oude vullingen laten vervangen door witte vullingen. Het resultaat is echt top en niet te onderscheiden van de rest van mijn gebit. Bedankt voor het plaatsen van de witte vullingen. Kan deze tandartspraktijk in Amsterdam zeker aanraden wanneer je je gebit mooier wilt maken.

De voordelen van witte vullingen

Witte vullingen hebben meerdere voordelen ten opzichte van grijze amalgaan vullingen. Het grootste voordeel is dat de witte vulling er door het composiet tandkleurig vulmateriaal uitziet als een van uw eigen tanden en kiezen. Andere belangrijke voordelen van witte vullingen vergeleken met grijze amalgaan vullingen zijn:

 • direct weer kunnen eten en drinken door het snelle uitharden na het plaatsen
 • geen gezonde delen van uw tand of kies wegslijpen door het plakken van de witte vulling
 • een sterkere tand of kies door de hechttechniek en goede bevestiging van een vulling

Het plaatsen van een witte vulling

De specialisten van Tandartsenpraktijk Buitenveldert hebben jarenlange ervaring in het vervangen van grijze amalgaan vullingen door witte vullingen. De angst die er bestaat voor het plaatsen van vullingen, is geheel onnodig. Door de nieuwste technieken op het gebied van tandheelkundige behandelingen worden witte vullingen pijnloos aangebracht. We plaatsen een witte vulling als volgt:

 1. Tijdens een eerste consult bespreken we uw tandkleur en de kleur van het composiet;
 2. Als u dit wenst, verdoven we plaatselijk voor we starten met de behandeling;
 3. Uw tand of kies wordt helemaal schoongemaakt;
 4. We brengen verschillende lagen composiet aan op de tand of kies;
 5. Het aangebrachte composiet wordt met een lamp uitgehard;
 6. De witte vulling wordt afgewerkt, bijgeslepen en gepolijst voor het beste resultaat.

Kosten en vergoeding bij witte vullingen plaatsen

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor witte vullingen. Mensen boven de 18 jaar hebben met een aanvullende (tandarts)verzekering in veel gevallen recht op een vergoeding van een deel van de behandeling. Op welk bedrag u precies recht heeft, hangt af van uw zorgverzekeraar en polis. We raden aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan welke kosten worden vergoed bij het plaatsen van witte vullingen.

De kosten van een witte vulling zijn afhankelijk van de grootte van de vulling en de tijdsduur en moeilijkheidsgraad van de behandeling. Voor het plaatsen van de witte vullingen stellen we graag een kostenindicatie voor u op. Neem hiervoor contact met ons op via onderstaande buttons of door een e-mail te sturen naar balie@mondzorgbuitenveldert.nl.

Afspraak maken 020 642 5130

Veelgestelde vragen over witte vullingen

Is het plaatsen van witte vullingen pijnlijk?

Het plaatsen van witte vullingen is pijnloos. We verdoven uw gebit plaatselijk als u dit wilt, zodat u helemaal niets voelt van de behandeling.

Mag ik direct weer eten na de behandeling?

U mag direct weer eten na het plaatsen van de witte vulling. Dit komt doordat we tijdens de behandeling de vulling uitharden met een lamp, zodat deze sterk wordt. Een eventuele verdoving kan het eten wel wat lastiger maken in de eerste uren na de behandeling. Na een paar uur is de verdoving helemaal weggetrokken en voelt u hier ook niets meer van met eten en drinken.

Gaan witte vullingen lang mee?

Van witte vullingen kunt u jarenlang genieten. Toch kunnen witte vullingen na verloop van tijd verkleuren en minder mooi worden. Als u veel rookt en koffie, thee en rode wijn drinkt, dan is de kans groter dat er verkleuring optreedt. Om dit te corrigeren kunnen we de vulling polijsten en het is ook altijd mogelijk om de witte vulling te vervangen door een nieuwe vulling.

Kunnen witte vullingen altijd worden geplaatst?

Witte vullingen kunnen in veel gevallen worden toegepast. Dit hangt onder meer af van de plek waar de vulling geplaatst moet worden en van de grootte van de vulling. Neem contact op met de tandarts om dit te bespreken.

Afspraak maken bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van witte vullingen in Amsterdam bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert? Maak direct een afspraak via onderstaande button of neem contact met ons op door te bellen naar 020 642 5130 of een e-mail te sturen naar balie@mondzorgbuitenveldert.nl. Ook voor andere behandelingen op het gebied van esthetische tandheelkunde kunt u bij ons terecht, zoals tanden bleken en facings.

Afspraak maken 020 642 5130