Tandheelkundige hulp met een gezond 
en optimaal esthetisch resultaat.

Van Nijenrodeweg 834
1082 JM Amsterdam
tel. 020 642 5130
Email. balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Esthetische tandheelkunde Amsterdam

Esthetische tandheelkunde is gericht op het mooier maken van de mond, zodat patiënten weer een stralend wit gebit krijgen. Scheve, ontbrekende of verkleurde tanden kunnen ervoor zorgen dat u minder zelfvertrouwen heeft en hierdoor niet op de voorgrond durft te treden. Schaam u niet langer voor uw gebit en maak een afspraak bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam, zodat u snel weer lachend door het leven kunt.

Afspraak maken 020 642 5130

 

Onze tandartspraktijk

Tandartsenpraktijk Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 834
1081 GT Amsterdam

Telefoon: 020-6425130
Email: balie@mondzorgbuitenveldert.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 – 16:00
Dinsdag 08:00 – 16:00
Woensdag 08:00 – 16:00
Donderdag 08:00 – 16:00
Vrijdag 08:00 – 16:00

 

 

Cosmetische tandheelkunde

De cosmetische tandheelkunde bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert omvat het witter maken van de tanden en het plaatsen van porseleinen facings. Op deze manier veranderen we de kleur en vorm van uw gebit naar wens.

Meer weten over:

Snel naar:

- Tanden witter maken
- Vorm tanden aanpassen

Tanden witten bij verkleuringen

Een wit gebit zorgt voor een nette, verzorgde uitstraling. Het is echter lastig tanden wit te krijgen én te behouden. Het komt regelmatig voor dat een gebit verschillende kleuren tanden heeft: de ene tand is wat witter, terwijl anderen mogelijk geler van kleur zijn. De tand dankt zijn kleur aan de kleur van het tandbeen en de dikte van het glazuur. Hoektanden zijn over het algemeen geler dan uw overige tanden, omdat deze een dikkere laag tandbeen bevatten. Door veranderingen in het glazuur of het tandbeen kunnen ook uw overige tanden geel uitslaan. Oorzaken voor verkleurde tanden zijn onder andere:

 • Kleurstoffen uit voedings- en genotsmiddelen zoals wijn, sigaretten, thee en koffie (zogenaamde ‘uitwendige verkleuringen’)
 • Veroudering of slijtage
 • Het gebruik van medicijnen of antibiotica
 • Gebrek aan licht (door een scheve stand van de tanden)
 • Door oude, verkleurde vullingen
 • Een harde klap of val  (waardoor uw tand grijs, blauw of geel wordt)

Bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert kunnen wij verkleurde tanden op verschillende manieren behandelen:

 • Het witten van tanden met behulp van bleekmateriaal
 • Aanslag verwijderen door te reinigen of te polijsten
 • Facings, waarbij een porseleinen schildje op de tanden wordt aangebracht
 • Vervangen van grijze amalgaanvullingen door witte vullingen

Kosten en verzekering tanden kleuren

Omdat het bleken van tanden vaak als cosmetische ingreep gezien wordt, valt dit niet onder de basisverzekering. Bij een aanvullende (tandarts)verzekering krijgt u meestal 70 tot 75 procent van de kosten vergoed. Voor een indicatie van de mogelijke kosten verwijzen we u graag naar de Tarievenlijst tandheelkundige zorg van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde. Bij vragen over de behandeling of tarieven kunt u contact opnemen met Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam, via 020 642 5130 of balie@mondzorgbuitenveldert.nl.

Afspraak maken 020 642 5130

Vorm tanden aanpassen

Met behulp van een facing passen wij de vorm en afmeting van uw tanden aan. Dit kan nodig zijn als u bijvoorbeeld een tand (gedeeltelijk) heeft afgebroken, of wanneer u last heeft van een spleetje tussen uw tanden.

Bij Tandartsenpraktijk Buitenveldert maken wij bij onze behandeling met facings gebruik van porseleinen schildjes, die het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Onze tandarts kan de vorm of kleur van uw tand veranderen door dit vulmateriaal op de tand te plakken.

Behandeling met porseleinen facings

Wij maken gebruik van porseleinen facings, in plaats van composieten facings. Beide facingvormen hebben hun voordelen en nadelen. De kosten van een porseleinen facing liggen hoger dan bij een composieten facing, maar onze voorkeur gaat uit naar porseleinen facings vanwege:

 • Een meer natuurlijke uitstraling
 • Hogere kwaliteit
 • Duurzaamheid (langere levensduur dan composieten facings)
 • Verkleurt minder snel

Voordat de facing wordt aangebracht kiest u eerst in samenspraak met uw tandarts de kleur van de facing, die vervolgens wordt doorgegeven aan een tandtechnisch laboratorium. Bij de behandeling is het gebruikelijk dat de tandarts glazuur wegslijpt, omdat de porseleinen facing (minimaal) een halve millimeter dik moet zijn. Vervolgens worden uw tanden behandeld met zuur, waarop we de facings plakken.

Kosten en verzekering facings

Uw basisverzekering vergoedt facings over het algemeen niet. Bij mensen met een (aanvullende) tandartsverzekering worden deze kosten vaak wel vergoed, al verschilt dit per behandeling en situatie. Zo hebben veel verzekeringen bij tandheelkundige behandelingen een maximumbedrag per jaar ingesteld, en zijn er tevens verzekeringen die slechts zeventig tot tachtig procent van de kosten vergoeden. Heeft u vragen over de behandeling, verzekering en mogelijke kosten van facings? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam, via 020 642 5130 of balie@mondzorgbuitenveldert.nl.

Veelgestelde vragen over esthetische tandheelkunde

Hoe blijven gebleekte tanden mooi wit?

Door te letten op wat u eet en drinkt kunt u uw tanden mooi wit houden. Niet roken en weinig voedingsmiddelen met kleurstoffen consumeren zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. Wijn, thee en koffie vermijden zorgt voor een langere houdbaarheid van uw gebleekte tanden.

Verkleuren facings snel?

We maken gebruik van porseleinen facings, die in vergelijking met composiet facings niet tot nauwelijks verkleuren. Facings van porselein zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt. Het verkleuren van facings hangt wel af van uw leefgewoontes. Als u rookt en vaak eten en drinken met veel kleurstoffen consumeert, verkleuren uw facings sneller dan wanneer u dit niet doet.

Hebben facings extra onderhoud nodig?

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Twee keer per dag tandenpoetsen is voldoende. Daarnaast kunt u gebruikmaken van flosdraad, ragers of tandenstokers. Ook raden we aan om 2 keer per jaar bij de tandarts langs te gaan voor de periodieke controle.

Wordt esthetische tandheelkunde vergoed?

Tanden bleken en facings laten plaatsen worden vaak als cosmetische ingrepen gezien. Uw basisverzekering vergoedt deze over het algemeen niet. Bij mensen met een (aanvullende) tandartsverzekering worden deze kosten vaak wel vergoed tot 75%, al verschilt dit per behandeling en situatie. Heeft u vragen over de behandeling, verzekering en mogelijke kosten van esthetische behandelingen? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk Buitenveldert in Amsterdam. Dit kan via onderstaande buttons of door een e-mail te sturen naar balie@mondzorgbuitenveldert.nl.

Afspraak maken 020 642 5130

Esthetische tandheelkunde in Amsterdam